BIOTECMED
Institut d' investigació
SERGI
MAICAS PRIETO
TITULAR DE UNIVERSIDAD
Publicaciones en las que colabora con SERGI MAICAS PRIETO (12)
2024
-
DivulSuperbac: divulgando la amenaza de las superbacterias en Educación Secundaria
31 Encuentros Internacionales de Didáctica de las Ciencias Experimentales: Hacia una educación científica alineada con la Agenda 2030
2020
-
Implementation of Antibiotic Discovery by Student Crowdsourcing in the Valencian Community Through a Service Learning Strategy
Frontiers in Microbiology, Vol. 11
2005
-
Nuevas tecnologías para el desarrollo y control de fermentación maloláctica
Tecnología del vino: tratamientos y equipos para viticultura y enología, Núm. 28, pp. 79-86
-
Nuevas tecnologías para el desarrollo y control de la fermentación maloláctica
Alimentación, equipos y tecnología, Año 24, Núm. 207, pp. 51-58
2002
-
NAD(P)H regeneration is the key for heterolactic fermentation of hexoses in Oenococcus oeni
Microbiology, Vol. 148, Núm. 1, pp. 325-332
2001
-
The potential of positively-charged cellulose sponge for malolactic fermentation of wine, using Oenococcus oeni
Enzyme and Microbial Technology, Vol. 28, Núm. 4-5, pp. 415-419
2000
-
Malolactic fermentation in wine with high densities of non-proliferating Oenococcus oeni
World Journal of Microbiology and Biotechnology, Vol. 16, Núm. 8-9, pp. 805-810
-
The effects of freezing and freeze-drying of Oenococcus oeni upon induction of malolactic fermentation in red wine
International Journal of Food Science and Technology, Vol. 35, Núm. 1, pp. 75-79
1999
-
Continuous malolactic fermentation in red wine using free Oenococcus oeni
World Journal of Microbiology and Biotechnology, Vol. 15, Núm. 6, pp. 737-739
-
Improvement of volatile composition of wines by controlled addition of malolactic bacteria
Food Research International, Vol. 32, Núm. 7, pp. 491-496
-
Optimización de las condiciones de preparación y conservación de cultivos iniciadores de Oenococuus Oeni para la realización de la fermentación maloláctica en vino
Grupos de Investigación Enológica. [III] Jornadas Científicas 97: actas de los Encuentros de Primavera de la Universiad de Cádiz en El Puerto de Santa María, 1997
-
Production of Oenococcus oeni biomass to induce malolactic fermentation in wine by control of pH and substrate addition
Biotechnology Letters, Vol. 21, Núm. 4, pp. 349-353