M ISABEL
PARDO CUBILLOS
CATEDRÁTICO/A DE UNIVERSIDAD
Publicaciones (107) Publicaciones de M ISABEL PARDO CUBILLOS
2024
-
Biochemical Characterization of Three Heterologous Lactic Acid Bacteria Laccases from Pediococcus, Lactobacillus, and Lactococcus Genus and Their Potential to Degrade Biogenic Amines Using ABTS and Epicatechin as Mediators
Fermentation, Vol. 10, Núm. 1
-
Production of poly(3-hydroxybutyrate)/poly(lactic acid) from industrial wastewater by wild-type Cupriavidus necator H16
Water research, Vol. 249, pp. 120892
2023
-
Diversity of Indigenous Saccharomyces cerevisiae Yeast Strains in Cabernet Sauvignon Fermentations from Utiel-Requena Region (Spain) as a Resource to Improve Wine Distinctiveness
Fermentation, Vol. 9, Núm. 7
-
Influence of Native S. cerevisiae Strains on the Final Characteristics of “Pago” Garnacha Wines from East Spain
Beverages, Vol. 9, Núm. 1
2022
-
Influence of the Dry Yeast Preparation Method on Final Sparkling Wine Characteristics
Fermentation, Vol. 8, Núm. 7
-
Isolation and characterisation of autochthonous Saccharomyces cerevisiae from ‘Pago’ Merlot wines of Utiel-Requena (Spain) origin
Australian Journal of Grape and Wine Research, Vol. 28, Núm. 3, pp. 330-346
-
Wine yeast selection in the Iberian Peninsula: Saccharomyces and non-Saccharomyces as drivers of innovation in Spanish and Portuguese wine industries
Critical Reviews in Food Science and Nutrition, Vol. 63, Núm. 31, pp. 10899-10927
2021
-
Malolactic fermentation in white wines
White Wine Technology (Elsevier), pp. 177-185
-
Structural analysis and biochemical properties of laccase enzymes from two Pediococcus species
Microbial Biotechnology, Vol. 14, Núm. 3, pp. 1026-1043
2020
-
Estrategias para el desarrollo de la fermentación maloláctica en vinos con pH extremos
ACE: Revista de enología, Núm. 174
-
Estratègies per al desenvolupament de la fermentació malolàctica en vins amb pH extrems
ACE: revista d'enologia, Vol. 37, Núm. 111, pp. 6-12
-
Identificació i quantificació de Bettanomyces bruxellensis en el celler i en laboratoris especialitzats
ACE: revista d'enologia, Vol. 37, Núm. 112, pp. 19-24
-
Identificación y cuantificación de Brettanomyces bruxellensis en bodega y en laboratorios especializados
ACE: Revista de enología, Núm. 179
2019
-
Immobilisation of yeasts on oak chips or cellulose powder for use in bottle-fermented sparkling wine
Food Microbiology, Vol. 78, pp. 25-37
2018
-
Clonaje y caracterización de enzima lacasa de "Pediococcus pentosaceus" ENOLAB 4816
Nuevas tendencias en microbiología de alimentos: XXI Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, Tarragona 2018
-
Direct and rapid detection and quantification of Oenococcus oeni cells in wine by cells-LAMP and cells-qLAMP
Frontiers in Microbiology, Vol. 9, Núm. AUG
-
Improved detection and enumeration of yeasts in wine by Cells-qPCR
LWT - Food Science and Technology, Vol. 90, pp. 90-97
-
Influence of yeast strains on managing wine acidity using Lactobacillus plantarum
Food Control, Vol. 92, pp. 471-478
-
Reducción de los niveles de histamina: un paso más hacia la inocuidad y seguridad alimentaria del vino
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 493, pp. 94-104
-
Yeast-Bacteria Coinoculation
Red Wine Technology (Elsevier), pp. 99-114