M ISABEL
PARDO CUBILLOS
CATEDRÁTICO/A DE UNIVERSIDAD
SERGI
FERRER SOLER
CATEDRÁTICO/A DE UNIVERSIDAD
Publicaciones en las que colabora con SERGI FERRER SOLER (90)
2024
2023
2022
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Influence of the Dry Yeast Preparation Method on Final Sparkling Wine Characteristics
Fermentation, Vol. 8, Núm. 7
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Wine yeast selection in the Iberian Peninsula: Saccharomyces and non-Saccharomyces as drivers of innovation in Spanish and Portuguese wine industries
Critical Reviews in Food Science and Nutrition, Vol. 63, Núm. 31, pp. 10899-10927
2021
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Malolactic fermentation in white wines
White Wine Technology (Elsevier), pp. 177-185
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Structural analysis and biochemical properties of laccase enzymes from two Pediococcus species
Microbial Biotechnology, Vol. 14, Núm. 3, pp. 1026-1043
2020
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Estrategias para el desarrollo de la fermentación maloláctica en vinos con pH extremos
ACE: Revista de enología, Núm. 174
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Estratègies per al desenvolupament de la fermentació malolàctica en vins amb pH extrems
ACE: revista d'enologia, Vol. 37, Núm. 111, pp. 6-12
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Identificació i quantificació de Bettanomyces bruxellensis en el celler i en laboratoris especialitzats
ACE: revista d'enologia, Vol. 37, Núm. 112, pp. 19-24
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Identificación y cuantificación de Brettanomyces bruxellensis en bodega y en laboratorios especializados
ACE: Revista de enología, Núm. 179
2019
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Immobilisation of yeasts on oak chips or cellulose powder for use in bottle-fermented sparkling wine
Food Microbiology, Vol. 78, pp. 25-37
2018
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Clonaje y caracterización de enzima lacasa de "Pediococcus pentosaceus" ENOLAB 4816
Nuevas tendencias en microbiología de alimentos: XXI Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, Tarragona 2018
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Direct and rapid detection and quantification of Oenococcus oeni cells in wine by cells-LAMP and cells-qLAMP
Frontiers in Microbiology, Vol. 9, Núm. AUG
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Improved detection and enumeration of yeasts in wine by Cells-qPCR
LWT - Food Science and Technology, Vol. 90, pp. 90-97
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Influence of yeast strains on managing wine acidity using Lactobacillus plantarum
Food Control, Vol. 92, pp. 471-478
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Reducción de los niveles de histamina: un paso más hacia la inocuidad y seguridad alimentaria del vino
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 493, pp. 94-104
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Yeast-Bacteria Coinoculation
Red Wine Technology (Elsevier), pp. 99-114
2017
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Cells-qPCR as a direct quantitative PCR method to avoid microbial DNA extractions in grape musts and wines
International Journal of Food Microbiology, Vol. 261, pp. 25-34
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Exploring the biodiversity of two groups of Oenococcus oeni isolated from grape musts and wines: Are they equally diverse?
Systematic and Applied Microbiology, Vol. 40, Núm. 1, pp. 1-10
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Influence of freezing temperatures prior to freeze-drying on viability of yeasts and lactic acid bacteria isolated from wine
Journal of Applied Microbiology, Vol. 122, Núm. 6, pp. 1603-1614