BIOTECMED
Institut d' investigació
CARMEN
BERBEGAL DE GRACIA
INVEST CONT DOCTOR ATR.TALENT
Publikationen, an denen er mitarbeitet CARMEN BERBEGAL DE GRACIA (22)
2023
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Diversity of Indigenous Saccharomyces cerevisiae Yeast Strains in Cabernet Sauvignon Fermentations from Utiel-Requena Region (Spain) as a Resource to Improve Wine Distinctiveness
Fermentation, Vol. 9, Núm. 7
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Influence of Native S. cerevisiae Strains on the Final Characteristics of “Pago” Garnacha Wines from East Spain
Beverages, Vol. 9, Núm. 1
2022
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Influence of the Dry Yeast Preparation Method on Final Sparkling Wine Characteristics
Fermentation, Vol. 8, Núm. 7
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Isolation and characterisation of autochthonous Saccharomyces cerevisiae from ‘Pago’ Merlot wines of Utiel-Requena (Spain) origin
Australian Journal of Grape and Wine Research, Vol. 28, Núm. 3, pp. 330-346
2020
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Estrategias para el desarrollo de la fermentación maloláctica en vinos con pH extremos
ACE: Revista de enología, Núm. 174
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Estratègies per al desenvolupament de la fermentació malolàctica en vins amb pH extrems
ACE: revista d'enologia, Vol. 37, Núm. 111, pp. 6-12
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Identificació i quantificació de Bettanomyces bruxellensis en el celler i en laboratoris especialitzats
ACE: revista d'enologia, Vol. 37, Núm. 112, pp. 19-24
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Identificación y cuantificación de Brettanomyces bruxellensis en bodega y en laboratorios especializados
ACE: Revista de enología, Núm. 179
2019
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Immobilisation of yeasts on oak chips or cellulose powder for use in bottle-fermented sparkling wine
Food Microbiology, Vol. 78, pp. 25-37
2018
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Reducción de los niveles de histamina: un paso más hacia la inocuidad y seguridad alimentaria del vino
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 493, pp. 94-104
2017
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Lowering histamine formation in a red Ribera del Duero wine (Spain) by using an indigenous O. oeni strain as a malolactic starter
International Journal of Food Microbiology, Vol. 244, pp. 11-18
2016
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A new fear in wine: Isolation of Staphylococcus epidermidis histamine producer
Food Control, Vol. 62, pp. 142-149
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Influencia del grado Brix sobre el crecimiento de "S. cerevisiae" en mosto de la variedad Merlot
Retos y avances en microbiología de los alimentos 2016: XX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, León, 14-16 de septiembre de 2016
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Influencia del nitrógeno sobre el crecimiento de "Saccharomyces cervisiae" en mosto de la variedad Merlot
Retos y avances en microbiología de los alimentos 2016: XX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, León, 14-16 de septiembre de 2016
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Propiedades tecnológicas de cepas de "Lactobacillus plantarum" aisladas de vinos de Apulia
Retos y avances en microbiología de los alimentos 2016: XX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, León, 14-16 de septiembre de 2016
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Technological properties of Lactobacillus plantarum strains isolated from grape must fermentation
Food Microbiology, Vol. 57, pp. 187-194
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The use of core-shell high-performance liquid chromatography column technology to improve biogenic amine quantification in wine
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 96, Núm. 5, pp. 1556-1561
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Utilización de cultivos iniciadores inmovilizados para la elaboración del cava
Retos y avances en microbiología de los alimentos 2016: XX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, León, 14-16 de septiembre de 2016
2015
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A novel culture medium for Oenococcus oeni malolactic starter production
LWT - Food Science and Technology, Vol. 64, Núm. 1, pp. 25-31
2013
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Saccharomyces cerevisiae and Oenococcus oeni immobilized in different layers of a cellulose/starch gel composite for simultaneous alcoholic and malolactic wine fermentations
Process Biochemistry, Vol. 48, Núm. 9, pp. 1279-1284