Estudi de lisogènia de leuconostoc oenos i incidència dels bacterioags sobre fermentació malolàctica del vi

  1. Poblet Icart, Montserrat
Dirigida por:
  1. Albert Bordons de Porrata-Doria Director/a

Universidad de defensa: Universitat Rovira i Virgili

Año de defensa: 1995

Tribunal:
  1. Joan Jofre Torroella Presidente/a
  2. María Josepa Salvadó Rovira Secretario/a
  3. Isabel Pardo Cubillos Vocal
  4. José Sancho Valls Vocal
  5. Fernando Zamora Marín Vocal

Tipo: Tesis

Teseo: 51445 DIALNET

Resumen

Un gran nombre de soques de Oenococcus oeni aïllades de vins van ser analitzades per determinar si eren lisogèniques. Per això es va utilitzar la mitomicina C com agent mutagen inductor del cicle litic dels fags.Els resultats obtinguts demostres que quasi la mitat de le població de bactèries làctics analitzades son portadores d'un profag (lisogèniques) la qual cosa fa pensar que la lisogènia esta molt estesa entre les bactèries làctiques responsables de la fermentació Malolàctica. La sensibilitat de les diferents soques envers el fag es diferent en cada cas. Totes les soques son resistents a l'atac del seu propi fag. La morfologia dels fags es de una càpside isométrica, cua no contractil i sense especules. S'ha pogut identificar una soca indicatriu, sensible al 90% dels fags aïllats i que detecta la presència de fags en el vi durant la fermentació malolàctica.