El dret a un habitatge digne de les ciutadanes i els ciutadans valencians

  1. Vicente Garrido Mayol 1
  1. 1 Universitat de València
    info

    Universitat de València

    Valencia, España

    ROR https://ror.org/043nxc105

Revista:
Drets: Revista valenciana de reformes democràtiques

ISSN: 2445-2572

Año de publicación: 2022

Número: 6

Páginas: 235-257

Tipo: Artículo

Otras publicaciones en: Drets: Revista valenciana de reformes democràtiques

Resumen

L’Estatut d’autonomia de la Comunitat Valenciana, en línia amb el que disposa l’article 47 de la Constitució, estableix en l’article 16 que la Generalitat garantirà el dret d’accés a un habitatge digne dels ciutadans valencians i que les ajudes per a promoure aquest dret es regularan per llei, especialment a favor dels més desfavorits. S’estudien les polítiques d’habitatge desenvolupades tant a escala estatal com autonòmica i es constata que el greu problema de l’habitatge no s’ha pogut resoldre en més de quaranta anys de règim constitucional. S’aporten solucions perquè es configure com un autèntic dret subjectiu exercitable pels ciutadans.

Referencias bibliográficas

  • ALÁEZ CORRAL, B., “El derecho a una vivienda digna en el derecho internacional y constitucional comparado (notas para un proyecto de ley asturiana de garantía del derecho a la vivienda digna)”. Direitos Fundamentais & justiça Nº 14 (enero/marzo, 2011).
  • GÓMEZ JIMÉNEZ, Mª. L., “Repensando el derecho a la vivienda: ¿derecho humano o principio rector?” Revista Europea de Derechos Fundamentales, nº 25 (2015).
  • LÓPEZ VIÑA, J., ¿Réquiem por los patrimonios municipales de suelo? ¡Viva la Constitución! https://www.administracionpublica.com/requiem-por-los-patrimonios-municipales-de-suelo-viva-la-constitucion/ Blog de Espublico, 25 noviembre 2019.
  • HESSE, H., en BENDA, E; MAYHOFER, W.; VOGEL, K; HESSE, H.; HEYDE, W. Manual de Derecho Constitucional. Marcial Pons (1996).
  • JIMÉNEZ-BLANCO Y CARRILLO DE ALBORNOZ, A. “El derecho a una vivienda digna y adecuada”, en Comentario a la constitución socio-económica de España (coord. Cristóbal Molina Navarrete, José Luis Monereo Pérez, María Nieves Moreno Vida), 2002.
  • RUIPEREZ ALAMILLO, J. La necesidad de constitucionalizar como “fundamentales” algunos derechos atinentes a la dignidad de la persona. El derecho a una vivienda digna. E. Andavira, (2017).
  • DE SIERRA HERNÁNDEZ, M. J. “Reflexiones sobre la cuestión de la vivienda digna”, en Proceedings of the II International congress on sustainable construction and eco-efficient solutions. Sevilla 25-27 may 2015 / María del Pilar Mercader Moyano (dir. congr.), 2015.
  • TRILLA BELLART, C. y BOSCH MEDA, J. El parque público y protegido de viviendas en España: un análisis desde el contexto europeo. Fundación Alternativas, https://www.fundacionalternativas.org/public/storage/laboratorio_documentos_archivos/df921b0eb942d0ce4c11 4e5463934e1a.pdf
  • VIZCAÍNO RAMÍREZ, A. y MONTOYO GONZÁLEZ, S. “La reforma del Derecho Constitucional a una vivienda digna”, en La Reforma Constitucional: Propuestas y Desafíos. Editorial Aranzadi, SAU, (2018).