PRÁCTICAS CULINARIAS Y ALIMENTACIÓN EN ASENTAMIENTOS IBÉRICOS VALENCIANOS
- Iborra Eres, María Pilar 1
- Mata Parreño, Consuelo 2
- Moreno Martín, Andrea 2
- Quixal Santos, David 2
- Pérez Jordà, Guillem
- Vives-Ferrándiz Sánchez, Jaime 3
- 1 Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals. Generalitat Valenciana.
- 2 Universitat de València.
- 3 Servei d'Investigació Prehistòria. Diputació de València.
ISSN: 2253-7295, 2254-0512
Year of publication: 2010
Issue Title: DE LA CUINA A LA TAULA. IV Reunió d'Economia en el primer mil·lenni aC.
Issue: 9
Pages: 99-114
Type: Article
More publications in: Saguntum: Papeles del Laboratorio de Arqueología de Valencia-Extra
Abstract
This article offers an approach to cooking practices, diet and consumption of food and beverages in the Iberian Culture (IV-II centuries BC).We focus on settlements, located in the Valencian region, well known by the studies of their material repertoires, domestic contexts and the analysis of faunal and palaeocarpologic samples. Our goal is to identify the general and specific characteristics of different territories, and then to evaluate differing social practices and consumptions as representative features of a complex society.